In de Ban van Duo Macondo

5 april 2008

In de Ban van Duo Macondo

 

Voorschoten

Luisteren naar prachtige muziek in Kasteel Duivenvoorde kon weer op zaterdagavond 5 april. Deze keer tonden twee rasmusici op het podium met een indrukwekkende staat van dienst: Duo Macondo, bestaat uit altviolist Mikhail Zemtsov en gitarist Enno Voorhorst.

Er zijn niet zoveel authentieke werken voor altviool en gitaar. Wel bewerkingen van stukken voor een andere bezetting en ditmaal bewerkingen die ook door henzelf zijn gemaakt. Verschil was er nauwelijks te horen want deze twee musici kunnen alles op hun instrument. Er was voelbaar sprake van chemie tussen de twee en tussen hun instrumenten. Ze voelen en vullen elkaar feilloos aan. Het programma bestond uit vier nummers voor de pauze en drie erna. Veelal Spaans georiënteerd zoals de onstuimige opening van het concert met Cancion y Danze van Antonio Ruiz-Pipó. Opvallend waren verder de werken van Enrique Granados, origineel geschreven voor altviool en gitaar. Uitzonderlijk mooi werd het werk van Olivier Messiaen uitgevoerd en de overgang gemaakt naar het werk van Carlo Domeniconi.

Tango

Na de pauze stonden prachtige bekende werken voor gitaar op het programma. Van Astor Piazzolla, Oblivion en Nightclub 1960, twee stukken die een aantal personen bijna deed opspringen om te gaan dansen. Tot slot Isaac Albeniz en de Sonata per la Gran Viola e Chitarra van Nicolo Paganini gevolgd door een door het publiek afgedwongen toegift 'cantabile' van Paganini. Al met al een fantastisch concert van ware muziekvirtuozen die hun altviool en gitaar tot in de finesses beheersen en hun publiek geen moment laat afdwalen.

Het volgende kasteelconcert vindt plaats op vrijdag 10 oktober 2008 met Rië Tanaka die een pianorecital verzorgt.

 

 

 

---------- Terug naar eerdere concerten ----------

 

 

Papelaan W 220 | 2254 AL Voorschoten | 071-5617417 | 06-25358951 | impresariaat@toonzetter.nl