Kasteelconcert 6 juni 2007 

Bron: Witte weekblad 26 april 2010

Arnout le Clercq

 

Voorschoten

De Toonzetter organiseerde 6 juni een zomer klassiek concert in kasteel Duivenvoorde, Laan van Duivenvoorde 4 te Voorschoten. Aanvang 20.00 uur. De Daniël Marotzaal zorgde weer voor de ultieme sfeer met een fraai programma uiygevoerd door het accordeonduo ‘Toeac’, laureaat van het Prinses Christina Concours, pianiste Eva-Maria Rauter, de violiste Anne-Marie Volten en de prominente gitarist Enno Voorhorst. Het programma bestond uit werken van A. Piazzolla (Oblivion, Histoire du Tango), M. P. Mussorgsky (Schilderijen van een tentoonstelling), F.Chopin (Ballade 1 en 3), M. Tajcevic (7 Balkan dansen), A. Barrios Mangoré (Julia Florida, Vals opus 8 nr. 3 Sueño en la Floresta), M.Ponce (Sonatina Meridional) en H. Villa-Lobos (Bachinas Brasileira).

 

TOEAC

Het accordeonduo TOEAC bestaat uit Renée Bekkers (1985) en Pieternel Berkers (1986).

Het duo behaalde o.a. in 2004 op het Nederlandse accordeonconcours in de categorie kamermuziek de eerste prijs en een radio-opname, in 2005 behaalden ze de eerste prijs in de conservatoriumcategorie van het Prinses Christina Concours in de regio Zuid. In maart 2006 won Toeac een eerste prijs op het internationale concours voor accordeon en piano  ‘Grand Prix International’, en tevens ontvingen zij aldaar de laureatenprijs. Met grote regelmaat geeft TOEAC concerten waarbij ze niet alleen als duo spelen, maar ook solowerken ten gehore brengen.

 

Eva-Maria Rauter,  piano

Eva-Maria Rauter werd te Salzburg geboren en studeerde aldaar aan het Mozarteum piano bij de Professoren Anton Czjek en Christoph Lieske. In 1999 behaalde zij het diploma Instrumentalpedagogie met lof aan de Litouwse Muziek academie in Vilnius en studeerde zij verder bij Prof. A. Delle-Vigne aan het Rotterdams Conservatorium. Vervolgens behaalde zij met lof een Masters-titel aan de Mozarteum-Universiteit te Salzburg in 2006.

Eva-Maria Rauter gaf concerten in Oostenrijk, Duitsland, Italië, België, Zwitserland, Slovenië en Litouwen (als soliste met orkest en in recitals).

 

Enno Voorhorst, gitaar

In 1987 won Enno Voorhorst in Duitsland de eerste prijs op het 7e gitaarconcours te Hof, waarna nog een aantal prijzen volgde waaronder in 1992 de Nederlandse gitaarprijs in het concertgebouw van Amsterdam en in datzelfde jaar de eerste prijs op het Seto-Ohashi concours in Japan.  

Zijn eerste CD met werken van Agustín Barrios Mangoré (Sony 1994) werd zeer lovend ontvangen en is altijd nog toonaangevend. In 2006 werd deze CD opnieuw uitgebracht bij Brilliant Classics. Rico Stover, Barrios kenner bij uitstek, schreef: ”The CD Agustín Barrios Mangoré played by Enno Voorhorst is the best that I have heard thus far.”

Hierna zijn nog verschillende CD’s verschenen, waaronder een Bach en een tweede Barrios CD voor NAXOS. Samen met de Russische/Mexicaanse altviolist Mikhail Zemtsov vormt hij het Duo Macondo dat zich toelegt op voornamelijk Latijn-Amerikaanse en Spaanse muziek.

Enno Voorhorst is verbonden als gitaardocent aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

 

Anne-Marie Volten, viool en altviool

Violiste en altvioliste Anne-Marie Volten behaalde haar 1e en 2e Fase diploma’s aan het Noord Nederlands Conservatorium en het Koninklijk Conservatorium bij o.a. Kees Hülsmann. Vervolgens studeerde zij twee jaar in Wenen bij Prof. Michael Schnitzler en Peter Schuhmayer.

Masterclassen volgde zij onder anderen bij Herman Krebbers, Shlomo Mintz, Rainer Kussmaul, Alexander Kerr en Jacques Ghestem. Hatto Beyerle, Wolfgang Boettcher,

Maurice Bourgue, Vera Beths, Pavel Vernikov. 
Zij trad verschillende keren als soliste op met de Philharmonia Virtuosen in New York, het St. Petersburg Staat Symphonie Orkest, en met verschillende brassbands en harmonieorkesten waaronder de Bazuin uit Oenkerk en de Koninklijke Militaire Kapel.

 

Sinds 2004 vormt zij een duo met pianist Pascal Meyer. Zij is violiste van Ensemble Volante, en speelde kamermuziekconcerten op festivals in heel Europa, Japan, Rusland en in de Verenigde Staten. Zo gaf zij concerten met o.a. Tamas Varga, Aline Champion, Raphael Christ, Jacob Slagter, en Bram van Sambeek. 
Zij speelt in het hedendaags muziektheaterensemble SOIL, en Dogtroep. Zij speelde in crossover projecten met o.a. Wynton Marsalis, en Henk Meutgeert.

 

Anne-Marie is eerste violiste in de Duits-Nederlandse Kamerphilharmonie en remplacante in het Koninklijk Concertgebouw Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Het Gelders Orkest en Sinfonietta Amsterdam.

Kaarten zijn verkrijgbaar bij Ruudolf Mode, Schoolstraat 87 te Voorschoten en kosten  25 euro inclusief 1 consumptie, programmablad, garderobe en parkeren.

 

 

 

---------- Terug naar eerdere concerten ----------

 

 

Papelaan W 220 | 2254 AL Voorschoten | 071-5617417 | 06-25358951 | impresariaat@toonzetter.nl