Klassiek concert in Kasteel Duivenvoorde

Bron: Witte Weekblad 130607 6 juni 2007

 

klassiek concert

 

Voorschoten

Afwisseling was er genoeg in het uitgebreide muzikale programma dat op 6 juni in de Marotzaal van Kasteel Duivenvoorde ten gehore werd gebracht. De werken van een reeks Zuid-Amerikaanse componisten klonken met die van Mussorgsky en Chopin waarschijnlijk iedereen als mooie muziek in de oren.

 

Het programma begon en eindigde met werk van de Argentijnse componist en bandeonist Astor Piazzolla. Gitarist Enno Voorhorst speelde van de Mexicaan Manuel Maria Ponce de Sonatina Meridional. Technisch verzorgd en intellectueel rijp toverde hij op sobere wijze de toehoorders een Zuid-Amerikaanse wereld voor. Dat lukte hem ook prima in Julia Florida en Sueño en la Floresta van de Paraguyaanse componist Agustin Mangoré Barrios. Samen met violiste Anne-Marie Volten voerde hij vervolgens Bachianas Brasileiras uit van de Braziliaan Heitor Villa-Lobos en Histoire du Tango van Piazzolla. Het laatste klonk erg goed. Het werk heeft leuke loopjes en melodietjes, kent muzikale grapjes en viool en gitaar gaan goed samen.

 

Het accordeonduo Toeac begon met Oblivion van Piazolla en speelde daarna Schilderijen van een tentoonstelling in een eigen bewerking. Zij bleven hiermee weinig achter bij de bewerking voor orkest of die voor piano van Ravel. Pieternel Berkers en Renée Bekkers speelden met veel passie en virtuose toewijding. Poort van Kiev schitterde bij hen werkelijk in een gouden glans.

 

De Oostenrijkse pianiste Eva-Maria Rauter was soliste in de Ballade no.1 in g-klein op.23 en de Ballade no.3 in A-moll op.47 van Frédéric Chopin. Deze elegische muziek werd met bravoure gespeeld. Prachtige uitvoering door een groot talent.

 

Al met al een goed georganiseerd concert met een originele samenstelling van musici die met veel plezier de mooiste klanken uit hun instrumenten toverden.

 

 

---------- Terug naar eerdere concerten ----------

 

 

Papelaan W 220 | 2254 AL Voorschoten | 071-5617417 | 06-25358951 | impresariaat@toonzetter.nl