.
   

Lenteconcert 11 mei 2019 Klankvijver

 

foto van Idsard Bosman

 

     Hartveroverend pianorecital Ardjoena Soerjadi in de Klankvijver

Voorschoten –  De Klankvijver:

Ardjoena Soerjadi speelde op zaterdagavond 11 mei werken van Chopin, Bach, Beethoven, Tschaikovsky en Gershwin in de Klankvijver op het landgoed Duivenvoorde. Men genoot van een gevarieerd romantisch klassiek concert. Voorafgaande aan ieder stuk van het concert gaf hij een korte, luchtige toelichting.   

Na een welkomstwoord van Elise Tibben-Verloop begon Soerjadi met de Mondscheinsonate van Beethoven. Beethoven noemde het werk net als de vorige pianosonate een Sonata quasi una Fantasia (Een sonate die als fantasie aandoet). Vervolgens speelde hij het werk van J.S. Bach/F. Busoni "Ich ruf'zu dir, Herr". En daarna vijf werken van  Frédéric Chopin waaronder twee mazurka's, en twee walsen.

Na de pauze speelde Soerjadi  "Die Jahreszeiten"  van Tsjaikovsky : Juni (Barcarolle); - Augustus (De Oogst) en - November (Op de Trojka). drie korte karakterstukken voor solo piano en enkele bekende evergreens zoals -Fascinating Rythm, The Man I Love,  Sweet and Low Down en I got Rythm waarin duidelijk de jazz te horen was. 

Aan het slot van het recital speelde Soerjadi  Scherzo no.2 van Chopin. Een meesterlijk stuk dat precies in het hart ligt van de piano en de harten van het publiek veroverde. Na de staande ovatie die Soerjadi aan het slot kreeg volgde de rituele bloemenhulde door Elise Tibben-Verloop. Als dank gaf Soerjadi een toegift: Claire de Lune van Debussy. Het volgende concert in de Klankvijver vindt plaats op zaterdagavond 7 september met medewerking van het Volkmantrio bestaande uit de violiste Coraline Groen, de celliste Jobine Siekman en de pianiste Valentina Toth

 

 

 

 

---------- Terug naar eerdere concerten ----------

 

 

Papelaan W 220 | 2254 AL Voorschoten | 071-5617417 | 06-25358951 | impresariaat@toonzetter.nl