Vogels vullen concert aan

Bron: Witte weekblad 12 mei 2010

Sandra van Beest

 

Voorschoten

De stichting Kasteel Duivenvoorde bestaat vijftig jaar. In dat kader worden diverse festiviteiten gehouden. Woensdag 28 april is de tentoonstelling Tijdloos Trendy geopend in het bijzijn van prins Willem-Alexander en prinses Máxima. Op donderdagavond 29 april traden diverse musici op in een grote tent bij het kasteel.Het concert was georganiseerd door twee goede bekenden op Duivenvoorde: De Toonzetter en Internationaal Kamermuziekfestival Den Haag. Aangezien het tweehonderd jaar geleden is dat Schumann en Chopin zijn geboren brachten de uitvoerenden een eerbetoon aan beide componisten.

 

Vogels vullen concert aan

Vanaf links: Maarten van Veen, Doris Hochscheid, Seenu Singh, Eva Stegeman,

Dirk-Jan Meulemeester, Valentina Tóth en organisator Henri Boshouwer Kroet.

(Foto: René Pieterse)

 

De zeer jonge pianiste Valentina Toth begint het concert met Papillons van Robert Schumann. Vervolgens speelt de jonge violist Mathieu van Bellen Sonatina in Dvan Franz Schubert. Hij wordt begeleid door de ervaren pianist Jaap Kooi. Als tweede stuk is gekozen voor Tzigane, een rapsodie van de Franse componist Maurice Ravel. Een prachtig stuk dat ook nog eens geweldig wordt uitgevoerd. Pianist Seenu Singh speelt vervolgens vol compassie twee stukken van Frederic Chopin. Als eersteFantasie Impromptu. Het publiek laat zijn enthousiasme horen door 'mooi!' te roepen. Daarna zet een van India's meest belovende pianotalenten Scherzo no. 1 in b, op. 20 in.

Singh speelt geconcentreerd en ogenschijnlijk heel soepel. In de pauze wordt op heerlijkheden met het logo van de Rabobank getrakteerd. Daarna betreden violiste Eva Stegeman, die tevens leider is van het Internationaal Kamermuziekfestival in Den Haag, cellist Doris Hochscheid en pianist Maarten van Veen het podium. Zij spelen Robert Shumanns Pianotrio no. 1 in d, op. 63. Het prachtige spel krijgt bijval van de vogels in de tuin van het kasteel en later van de regen die op het dak van de tent begint te tikken. De musici en organisatie worden bedankt voor een schitterende avond door Dirk Jan Meulemeester, sinds 2005 directeur van Kasteel Duivenvoorde. Allen ontvangen het jubileumboek van Kasteel Duivenvoorde.

 

Voor fragmenten van het concert klik HIER.

 

 

 

---------- Terug naar eerdere concerten ----------

 

 

Papelaan W 220 | 2254 AL Voorschoten | 071-5617417 | 06-25358951 | impresariaat@toonzetter.nl