.
   

Herfstconcert 2 november 2013 Kasteelconcert Duivenvoorde

Anastasia Safonova, piano , Kyoko Yonemoto, viool en Sabrina Vlaskalic op de gitaar

VOORSCHOTEN - Het is aardedonker op de lange oprijlaan wanneer bezoekers van het recital in kasteel Duivenvoorde arriveren. Slechts kaarslicht wijst de weg naar het kasteel. De gordijnen zijn open en de zaal toont de historische portretten van de bewoners. Hier brengen pianiste Anastasia Safonova en violiste Kyoko Yonemoto een recital met werk van Johannes Brahms, César Franck en Camille Saint-Saëns.

Zo'n zeventig muziekliefhebbers zijn zaterdag 2 november aanwezig bij het herfstconcert. De omgeving geeft zeker een speciaal tintje aan de uitvoering. De musici worden ingeleid door organisator Henri Boshouwer Kroet van impresariaat De Toonzetter. De artiesten vertellen zelf over de werken die ze gaan spelen. In het voorprogramma staat de 24-jarige Sabrina Vlaskalic, klassiek gitariste uit Servië. Zij zorgt met een ingetogen lied en een lied met Spaanse passie voor een goede start van de avond.

Pianiste Anastasia Safonova en violiste Kyoko Yonemoto spelen prachtige muziek: sonates voor viool en piano van Brahms (beter bekend als het 'Regenlied') en Franck. Het stuk van Franck ligt misschien niet zo makkelijk in het gehoor, maar het is dramatisch en opzwepend. Vooral de violiste weet dit perfect over te brengen. Het is niet verwonderlijk dat zij het Elisabeth Concours won. 'In landen als Italië, Japan en Frankrijk is zij al ongelooflijk bekend', vertelt Boshouwer Kroet. 'Zij doet de grote concertpodia aan. In Nederland geniet ze nog niet zo'n grote bekendheid. Dit optreden moet daar verandering in brengen.'     

Anastasia Safonova brengt na de pauze twee solostukken van Brahms - een variatie op een thema van Paganini - en Debussy. Gezamenlijk besluiten de musici met 'Etude en forme de valse' van Saint-Saëns. 'Liebesleid' van Kreisler vormt de toegift van een prachtige muzikale avond.

Volgend jaar zijn er weer kasteelconcerten (lente, zomer en herfst) in Duivenvoorde. Binnenkort wordt het programma bekendgemaakt.

Kyoko Yonemoto (viool) en Anastasia Safonova (piano). (Foto: Idsard Bosman)

Nicole Wijnjeterp | Witte Weekblad

 

 

 

---------- Terug naar eerdere concerten ----------

 

 

Papelaan W 220 | 2254 AL Voorschoten | 071-5617417 | 06-25358951 | impresariaat@toonzetter.nl