Zaterdag 20 augustus 2011 recensie:
Romantisch pianorecital rond Franz Liszt door Seenu Singh

De jonge in België wonende charmante pianist speelde op 20 augustus een gevarieerd programma - met voornamelijk Liszt in een eerbetoon aan 200 jaar Iiszt - in een prachtige setting in kasteel Duivenvoorde te Voorschoten, waar de grote ramen openstonden om de zwoele zomeravond te kunnen voelen.
Seenu Singh begon poëtisch met Chopins 'Fantasie Impromptu' opus 66, gevolgd door de 'Etude d'exécution transendente', No. 7, 'Eroica', met octavenspel en mooi pedaalgebruik. Singh liet de Steinway zingen bij 'Ständchen' van Schubert/Liszt, waarna Liszts Années de pèlerinage, première année, Suisse - 'Au lac de Wallenstadt' lieflijk klonk en uit hetzelfde werk 'Orage' met ook hier heftig octavenspel. Een gevoelig 'Liebestraüme' van Liszt werd gevolgd door de Etude d'exécution transcendente, No 11, 'Harmonies du soir', inderdaad harmonieus en met een stevig slot.

 

Na de pauze een fraaie 'Nocturne opus 27 No. 1' van Chopin, waarna een zeer melodieus Etude de concert, No. 3 'Un sospiro' (zucht) volgde waarna met een groots werk besloten werd: De 'Ballade No.2 in B minor'.
Seenu Singh, een bescheiden pianist met eenvoud en rust die hij uitstraalt heeft toch een enorm potentieel aan soepel spelen met gevoel voor stijl. In langzame delen vertoont hij bedachtzaam spel met nu en dan stiltes. In de snelle delen daarentegen is hij zeer virtuoos en speelt feilloos en met groot gemak.
Hij heeft dan ook al een grote staat van dienst, ondermeer te lezen op zijn website: www.seenusingh.com
Het volgende Kasteelconcert vindt plaats op 5 november m.m.v. Dana Zemtsov (altviool) en Cathelijne Noorland (piano).

Voor informatie zie www.toonzetter.n l

Tekst : Piet Bal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

lente avond 1

Papelaan W 220 | 2254 AL Voorschoten | 071-5617417 | 06-25358951 | impresariaat@toonzetter.nl