foto: Rene Zoetemelk; tekst recensie: Piet Bal

The Cann Twins

Op 22 april vond een recital plaats in Kasteel De Wittenburg te Wassenaar.
Na de gebruikelijke mooie harpmuziek door een conservatorium studente - vóór het concert, maar ook daarna - was de vleugel aan de beurt.

Het befaamse Britse pianistenduo The Cann Twins - dat ooit voor de Britse Koningin speelde - speelt meestal op twee vleugels zoals ik lang geleden tijdens een Rachmaninoff Society bijeenkomst in Engeland meekreeg - maar nu vier-handig op één (Bechstein type M) vleugel van het huis en daarom met enkele eigen knappe bewerkingen hiertoe.


Begonnen werd met "The Man I Love", "s'Wonderful", "Stairway to Paradise", en "I Got hythm" van Gershwin/Cann hetgeen een luchtige opening vormde waarna meer klassieker werk volgde. Van Schubert de "Fantasia in f mineur" die grote indruk maakte. Hierna van Tchaikovsky/Cann: alleraardigst vertolkte "3 dansen uit de Notenkraker Suite". Voor de pauze klonk van Liszt/Bendel (correct gespeld) de "Hongaarse Rhapsody no.2" met de vele virtuoze tempowisselingen.


Na de pauze:

Van Bizet/Cann: Een fraai gebrachte "Prelude, Habanera en Intermezzo" uit de Carmen Suites, gevolgd door de "Heksendans" met vele snelle noten van de Amerikaan MacDowell. Van Debussy "Petite Suite": Een gevoelig En Bateau, Cortege, het bekende Menuet en Ballet.


Als laatste werk van Gershwin/Cann: een formidabel gebrachte "Rhapsody in Blue".De toegift was een "wals in A flat" van Brahms.
De jongste toehoorer Anna Smits kreeg aandacht en wilde toen wel twee stukken spelen, uit het hoofd, en zeer gewaardeerd door het publiek.
De CD's (o.a. Apollo ARCD961/ARCD962 en ARCD011) vonden gretig aftrek tijdens het signeren ervan.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

lente avond 1

Papelaan W 220 | 2254 AL Voorschoten | 071-5617417 | 06-25358951 | impresariaat@toonzetter.nl